internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Bazı Facebook Gruplarına Dikkat Edin!



Facebook Logosu
Facebook, Security sayfasından bazı gruplara karşı kullanıcılarını uyardı.

Facebook, ayrıcalıklı yada öncelikli olarak Facebook özelliklerini kullanabilirsiniz şeklindeki ifadelere yer veren gruplara itibar etmeyin diyor ve bu tür grupları sayfanın sol alt kısmında yer alan şikayet bağlantısını kullanarak bildirmenizi istiyor.

Facebook'un yayınladığı duyurunun tam metnini sizlerle paylaşıyorum:

Facebook Hakkında Gerçek Dışı Vaatlerde Bulunan Gruplar

Son zamanlarda, bazı gruplar bu gruplara üye olduğunuz takdirde ayrıcalıklı Facebook özelliklerine ya da 'öncelikli' bir Facebook üyeliğine sahip olabileceğinizi iddia ediyorlar. Bu gruplar Facebook tarafından oluşturulmamıştır ve vaatlerini yerine getirmeyeceklerdir. Bunlar muhtemelen istenmeyen iletiler (spam) yoluyla pazarlama için üye toplamak amacıyla tertiplenmişlerdir. Lütfen bu tür grupları grubun sayfasının sol alt kısmında bulunan şikayet bağlantısını kullanarak bize bildiriniz.

Facebook ürün güncellemelerini gruplar uygulaması yoluyla yapmamaktadır. Sitemizdeki yenilikleri resmi Facebook blogundan takip edebilirsiniz. Ayrıca, Facebook Güvenlik Sayfası'nı ziyaret ederek internette dolandırıcılık türleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Facebook her ne kadar bu tür gruplar pazarlama amaçlı açılıyor dese de farklı amaçlar içinde olabilir. O açıdan dikkat etmenizi istiyorum ve Facebook'un resmi güvenlik sayfasını takip etmenizi tavsiye ediyorum.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.